Бабусині страви: Торт "Спартак"

Бабусині страви: Торт "Спартак"

Торт "Спартак" вже став класикою десертного столу. Та скільки б його не готували він є беззаперечним лідером на кожному святі. Завдяки своїй популярності "Спартак" має багато рецептів, однак особливо актуальним сьогодні є приготування цього десерту з мінімальними затратами.

Інгредієнти:

  • Масло 100 г.
  • Вершки 10% 2 - 3 ст. л.
  • Яйця 2 шт.
  • Какао-порошок 20 г.
  • Штучний мед 2 ст.л.
  • Борошно 450 г.
  • Цукор 200 г.
  • Сода 1,5 ч. л.

  • У каструлі розтопити масло, додати до нього цукор, мед, какао-порошок, вершки, збиті яйця. Варити на малому вогні, постіно помішуючи, до повного розчинення цукру. Після того, як цукор розчинеться, додати соду, варити до збільшення маси в 3 рази. Охолодити цю масу. Після цього частинами всипати борошно, замісити м'яке тісто.
    Зробити з тіста ковбаску, поділити її на вісім рівних частин. Присипати робочу поверхню борошном і розтачати коржі товщиною 2 мм.
    Випікати коржі у духовці, розігрітій до 180 градусів 3 - 5 хвилин.
    Коли коржі охолонуть, перемастити їх заварним кремом на свій смак.