Бабусині страви: "Торт "Зебра" з чорною смородиною"

Бабусині страви: "Торт "Зебра" з чорною смородиною"

Інгредієнти:

  • корж:
  • шоколад гіркий 35 г
  • масло вершкове 50 г
  • яйце 1 шт.
  • цукор 2 ст. л.
  • розпушувач 0,5 ч. л.
  • борошно 2 ст. л.
  • Просочення:
  • сироп від варення 4 ст. л.
  • ром або коньяк 2 ст. л.
  • чорносмородиновое желе:
    смородина 350 г
    вершки 250 г
    цукор 100 г
    желатин
    вершково-шоколадне желе:
    вершки (будь-якої жирності) 250 г
    шоколад білий 200г
    стручок ванілі (ванільний цукор)
    желатин (порошок) 15 г

  • Спосіб приготування:

    Відлити в окрему чашку 100 мл вершків. 15 г желатину (1,5 пакетика) розмішати в відлитих вершках, нагрівати на водяній бані до повного розчинення. Желатиновий розчин розділити навпіл.
    Готуємо основу. На водяній бані розтопити масло і шоколад.
    Яйце збити з цукром.
    Не перестаючи збивати, влити шоколадну суміш.
    Всипати борошно з розпушувачем, ретельно розмішати.
    Круглу скляну форму застелити пергаментом, вилити тісто.
    Готувати при потужності 1000 Вт 3,5 хв. Потім піч вимкнути і залишити бісквіт всередині на 5 хв.

    Чорну смородину (можна заморожену) збити в блендері разом з цукром і вершками (половина від решти). Масу процідити крізь сито, щоб зайве насіння не потрапило в желе. В чорносмородинову суміш ввести желатиновий розчин, збити.
    Для вершкового шару вершки нагріти на водяній бані, розчинити в них шоколад, додати вміст стручка ванілі. Ввести желатинову суміш, збити.
    На дно роз'ємної форми, застеленої пергаментом або харчовою плівкою, викласти остиглий бісквіт. Гарненько просочити його сумішшю рому та сиропу від варення. Зверху вилити 1/2 черносмородинового желе, дати застигнути (застигає дуже швидко) потім 1/2 вершкового желе.
    Шари повторити і прибрати в холодильник на 2:00.
    Борти роз'ємної форми зняти і нарізати торт.