Бабусині страви: "Тріска в гірчичному соусі"

Бабусині страви: "Тріска в гірчичному соусі"

Інгредієнти:

  • тріска - 1 шт.
  • молоко - 1/2 склянки
  • вода - 1 склянка
  • зелень петрушки пів пучка
  • вершкове масло - 2 ст. л.
  • борошно - 2 ст. л.
  • оцет 3% - 1 ст. л.
  • гірчиця - 1 ч. л.
  • лавровий лист - 2 шт.
  • чорний перець горошком - 0,5 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Тріску помити, відрізати хвіст, голову і плавники. Розрізати рибу на 4 шматки . Зелень петрушки помити. На дно великої каструлі викласти кілька гілочок петрушки, тоді рибу, лавровий лист, чорний перець горошком і посолити за смаком. Повільно влити в каструлю молоко і воду, слідкуючи, щоб петрушка залишалася на дні, під рибою (це потрібно для того, щоб під час готування риба не приставала до дна).

    2. Довести страву до кипіння, накрити кришкою і готувати на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Якщо риба покрита рідиною не повністю, то посередині готування її потрібно перевернути. Готову рибу витягнути з каструлі і тримати в теплі.

    3. Для приготування соусу молочно-рибний бульйон процідити через дрібне сито чи марлю і відміряти 2 склянки. Бульйон трохи охолодити. В невеликій каструльці розтопити вершкове масло, додати борошно та ретельно перемішати. Поступово, постійно помішуючи, влити дві склянки бульйону. Довести соус до кипіння, помішуючи та розтираючи, щоб не було грудочок. Додати оцет, гірчицю, посолити і поперчити за смаком.

    4. Подрібнити решту зелені петрушки. Рибу викласти на тарілки, полити соусом і оздобити петрушкою.