Інгредієнти:
цукор: 5 ст. ложок
Спосіб приготування:
Масло розтопити і охолодити до кімнатної температури. Змішати його зі метаною, додати соду, погашену оцтом чи лимонним соком. Цю суміш поступово влити у просіяне борошно, старанно перемішуючи. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 3 години.
Заморожені вишні посипати цукром і залишити, щоб трохи розмерзлися. Опісля поставити посудину з вишнями на маленький вогонь, довести до кипіння і потримати на вогні одну-дві хвилини. Тоді перекласти вишні в сито і дати їй добре стекти.
Тісто вийняти з холодильника і розкачати в тонкий прямокутний пласт (товщиною приблизно 2 мм). Розрізати його на менші прямокутнички довільного розміру (залежно від того, якої величини ви хочете зробити трубочки.
На край кожного шматочка тіста викласти вишні і згорнути трубочки, щільно прижимаючи тісто до начинки, щоб не утворювалися всередині великі пустоти. Кінці трубочок і шов добре заліпити.
Кожну трубочку обкачати в цукрі й викласти на змащене олією деко. Випікати 15-20 хвилин при температурі 180°С.