Бабусині страви: "Трубочки з вишнями"

Бабусині страви: "Трубочки з вишнями"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • борошно: 2,5 склянки
  • вершкове масло: 200 г
  • сметана: 200 г
  • ванільний цукор: 1 пакетик
  • сода: 1 ч. ложка без верху
  • лимонний сік або оцет : кілька крапель
  • олія для змащування форми
  • цукор для посипання
  • Для начинки:
  • заморожені вишні: 280 г.
    цукор: 5 ст. ложок


  • Спосіб приготування:

    Масло розтопити і охолодити до кімнатної температури. Змішати його зі метаною, додати соду, погашену оцтом чи лимонним соком. Цю суміш поступово влити у просіяне борошно, старанно перемішуючи. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 3 години.

    Заморожені вишні посипати цукром і залишити, щоб трохи розмерзлися. Опісля поставити посудину з вишнями на маленький вогонь, довести до кипіння і потримати на вогні одну-дві хвилини. Тоді перекласти вишні в сито і дати їй добре стекти.

    Тісто вийняти з холодильника і розкачати в тонкий прямокутний пласт (товщиною приблизно 2 мм). Розрізати його на менші прямокутнички довільного розміру (залежно від того, якої величини ви хочете зробити трубочки.

    На край кожного шматочка тіста викласти вишні і згорнути трубочки, щільно прижимаючи тісто до начинки, щоб не утворювалися всередині великі пустоти. Кінці трубочок і шов добре заліпити.

    Кожну трубочку обкачати в цукрі й викласти на змащене олією деко. Випікати 15-20 хвилин при температурі 180°С.