Бабусині страви: "Тушкована качка"

Бабусині страви: "Тушкована качка"

Домашня качка - птах, який вже не один десяток років традиційно очолює будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:

  • 1 качка
  • 150 г води,
  • 2 склянки бульйону
  • ½ лаврового листа,
  • 1—2 гвоздики
  • 250 г негіркої ріпчастої цибулі
  • 1 яблуко,
  • 40 г маргарину
  • 30 г борошна

  • Спосіб приготування:

    Підготовлену тушку качки посолити і залити киплячою водою й киплячим бульйоном зі спеціями.
    Скибочки цибулі та яблук обсмажити в розпеченому маргарині. Посипати борошном і залити рідиною від уже готової качки. За бажанням додати трохи білого вина або лимонного соку.
    Качку можна залити соусом або подати соус окремо. При тушкуванні можна використовувати різні коріння.