Бабусині страви: "Уха по-царськи"

Бабусині страви: "Уха по-царськи"

Інгредієнти:

  • риба дрібна (карась і т. д.) - 300 г
  • сьомга (голова і філейний шматочок) - 250 г
  • раки (середні) - 3-4 шт.
  • картопля ріпчаста - 1шт.
  • морква - 1 шт.
  • помідори - 2 шт.
  • горілка - 100 г
  • олія для смаження
  • зелень (за смаком)
  • спеції ( за смаком)

  • Спосіб приготування:

    1. Дрібну рибку не чистити, а тільки потрошити. Ретельно промити і закласти у воду (варити в 3-літровій каструлі). Дати закипіти, зняти пінку і варити 10-15 хвилин. Готовий бульйон процідити, рибку вийняти.

    2. Цибулю і моркву нарізати півкільцями і пасерувати на рослинній олії. Додати в бульйон. Картоплю нарізати середніми кубиками і так само в бульйон. Дати закипіти.

    3. Додати голову сьомги і варити 10 хвилин. Голову витягнути, а в бульйон додати філе сьомги, ракові шийки (нечищені) і клешні. Варити 10 хвилин.

    4. Додати помідор, крупно порізаний, спеції і зелень. Через 5 хвилин додати горілку. Вимкнути, накрити кришкою.