Бабусині страви: "Українські вареники з сиром"

Бабусині страви: "Українські вареники з сиром"

Пропонуємо твоїй увазі рецепт солодких апетитних домашніх вареників із сиром на кефірі. Таке тісто виходить по-справжньому смачним, тонко розкатується, легко ліпиться і добре вариться.А приготовані для всієї родини вареники з сиром і зі свіжою сметанкою або улюбленим варенням - що може бути смачніше!
Інгредієнти:

  • для тіста:
  • 400 г борошна,
  • 200 г кефіру,
  • 1 яйце,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • щіпка солі.
  • для начинки:
  • 250 г домашнього сиру,
  • 1 яйце,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 10 г ванільного цукру,
    щіпка солі.

  • Спосіб приготування:

    Трохи збий яйце, додай до нього кефір, цукор, посоли і перемішай. Гіркою насип просіяне борошно. Зроби в ньому невелике поглиблення і вилий туди яєчно-кефірну суміш.

    Заміси тісто. За консистенцією воно має вийти м'яким, пластичним, не надто тугим і не липнути до рук. Тісто накрити серветкою і відклади на 20 хвилин.

    У цей час приготуй начинку для вареників. Сир протри через сито. Додай у сир яйце, цукор, ванільний цукор, сіль і гарненько перемішай.

    Присип стіл борошном і розкатай тісто тонким шаром. За допомогою склянки чи чашки з гострим краєм виріж кружечки під майбутні вареники з сиром.

    У центр кожного кружечка поклади начинку, защипни краї (можна зробити гарну косичку або просто защіпки) і виклади вареники на присипану борошном дошку.

    Скип'яти велику кількість води, опусти в окріп вареники з сиром і вари, поки вони не спливуть на поверхню, приблизно 5 хвилин.

    Подавай вареники з сиром гарячими зі сметаною, кефіром, варенням або медом.