Бабусині страви: "Віденський штрудель"

Бабусині страви: "Віденський штрудель"

Інгредієнти:

  • 170-220 г борошна
  • 1 яйце
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л. порошку до печива
  • 100 мл води кімнатної температури
  • 5-7 шт. яблук
  • родзинки і кориця за смаком

  • Спосіб приготування:

    Взяти 170-220 г борошна (у кожного борошна є певна вологість, тому треба дивитися "по ходу"), зробити з нього "вулкан", в "кратер" вбити яйце, розпушувач, 50 г топленого вершкового масла і воду кімнатної температури (100 мл) та замісити тісто, загорнути в харчову плівку і поставити в теплий посуд, накрити рушником та залишити на 20 хв. На чистому, присипаному борошном кухонному рушнику розкачати тонке тісто, викласти яблука, родзинки, присипати корицею. Жодного цукру не додавати!!! Краї (по ширині) загорнути всередину і за допомогою рушника скачати тісто в рулет.змастити вершковим маслом, випікати в духовці(190-200 град. - 40-50 хв.) час від часу змащувати верш. маслом.