Бабусині страви: "Вівсяне печиво"

Бабусині страви: "Вівсяне печиво"

Інгредієнти:

  • 200 г вівсяних пластівців "Геркулес"
  • 300 г борошна
  • 120 г родзинок без кісточок
  • 120 г очищених волоських горіхів
  • 120-130 г фініків
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 3 яйця
  • 0,5 ч. ложки соди (або 1 ч. ложка розпушувача)
  • щіпка солі
  • щіпка суміші прянощів: кориця, мускатний горіх, імбир, гвоздика

  • Приготування вівсяного печива:

    Просіюємо в миску борошно разом з содою, сіллю і прянощами.
    Подрібнюємо блендером вівсянку - якщо великі пластівці.
    Подрібнюємо фініки, горіхи і родзинки.
    Вершкове масло ретельно розтираємо з цукром, додаємо яйця і добре збиваємо.
    З'єднуємо все разом, останніми додаючи вівсяні пластівці, і ретельно вимішуємо до однорідності.
    Застеляємо деко фольгою або пекарським папером, змащуємо маслом. Печиво або формуем змоченими водою руками, або викладаємо на деко ложкою. Розміщуючи печево не забуваємо, що під час випікання вони збільшаться приблизно в два рази.
    Поміщаємо печиво в духовку, нагріту до 180С, на 10-12 хвилин.
    У цьому рецепті можна використовувати будь-які горіхи і сухофрукти, а також свої улюблені прянощі. Ось такий рецепт вівсяного печива.