Бабусині страви: "Варіант листкового тіста"

Бабусині страви: "Варіант листкового тіста"

Інгредієнти:

  • 5 жовтків
  • 3 пачки маргарину хорошої якості (кожна по 250г) 750г
  • 1 кг борошна або трохи менше
  • 1ч ложка есенції 70%
  • 3 ст ложок яблучного оцту
  • 1ч ложка лимонної кислоти
  • 1ч ложка солі
  • півлітра окропу

  • Спосіб приготування:

    У глибокій мисці розтерти жовтки і 350г маргарину (півтора пачки) розмішати до однорідності, прибрати в сторону.
    За півлітровій банці налити 1 ч. ложку есенції +3 ст ложок яблучного оцту + лим.кислоту + сіль, влити крутий окріп, розмішати і влити в миску з жовтками, перемішати і додати поступово борошно (обережно, тісто спершу гаряче) вимісити руками , у вас піде десь 900 г борошна. Виходить м'яке тісто.
    Тут починається сам процес.
    Беремо наше тісто і на стіл б'ємо рівно 100 разів! (Не багато, не мало, не треба експериментів. Вони вже проведені і ідеальний результат виходить саме так!
    Тісто поступово збирається і починає міняти форму і стає дуже м'яким і слухняним, не липне до рук і до столу.
    Поділяємо на 4 колобки, і ставимо в холодильник на 2:00.
    Розрізаємо маргарин (350г) на 12 шматків, і ділимо на 3 частини. Розкачуємо кожен шматок тіста в пласт (не дуже тонко) і мажемо тонко маргарином. Загортаємо в два рази (спочатку наполовину, потім на четвертину, щоб вийшов маленький чотирикутник - працюємо як зі звичайним листком паперу), накриваємо рушником і прибираємо в холодильник 40-60 хв. Це процедуру повторюємо 3 рази.
    Готове тісто розкочуємо на 3-4 мм, і печемо що завгодно. Ось вам для прикладу тістечко "наполеон" та слойки-квіточки з джемом!