Бабусині страви: "Вареники з гречкою і грибами"

Бабусині страви: "Вареники з гречкою і грибами"

Вишукані вегетеріанські вареники з начинкою з гречки та грибів подаються з підсмаженою цибулькою та натуральним йогуртом.

  • Інгредієнти:
    Начинка:
    300 г печериць
    1 цибулина
    2 ст.л. вершкового масла
    за смаком сіль, перець, майоран
    1 яйце
    2 ст.л. панірувальних сухарів
    1 стакан вареної гречки
    Тісто:
    400 г борошна
    1 яйце
    щіпка солі
    1 склянку гарячої води

  • Спосіб приготування вареників з гречкою і грибами:
    Печериці очистити, нашаткувати. Цибулю очистити, нарізати і підсмажити на вершковому маслі до прозорості. Додати гриби, тушкувати разом з цибулею близько 10 хвилин. Додати приправу, яйце, панірувальні сухарі, змішати з вареною гречкою.
    Замісити тісто: просіяти борошно, зробити поглиблення, додати сире яйце, сіль і влити гарячу воду, постійно перемішуючи. Накрити тісто харчовою плівкою і дати постояти 30 хвилин. Тонко розкачати, потім склянкою вирізати кружки, у центр кожного покласти начинку і защипати краї. Зварити в підсоленій гарячій воді.
    Подавати в теплому вигляді, готові вареники можна підсмажити на вершковому маслі. Вареники з гречкою і грибами готові.