Бабусині страви: "Вареники з капустою"

Бабусині страви: "Вареники з капустою"

Інгредієнти:

  • капуста: 500 г
  • морква: 150 г
  • цибуля: 2 шт.
  • борошно: 350 г
  • вода: 150 мл
  • оливкова олія: 50 мл
  • соняшникова олія: 30 мл
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    З 250 г борошна, дрібки солі та води замісити тісто. Загорнути у харчову плівку й залишити на 30-40 хвилин.

    Цибулю та моркву почистити і помити. Моркву натерти на дрібній тертці, а цибулю дрібно нарізати. Підсмажити їх разом на оливковій олії до прозорості цибулі. Тонко нашаткувати капусту й додати до моркви з цибулею. Тушкувати на маленькому вогні, періодично помішуючи, до готовності капусти (вона повинна набути коричневого кольору і зарум’янитися). Начинку відкласти і охолодити.

    Тонко розкачати тісто на решті борошна, вирізати кружальця, викласти на них начинку і заліпити краї. Готові вареники кинути у киплячу підсолену воду і варити 5-7 хвилин. Вибрати шумівкою, дати стекти зайвій рідині і полити соняшниковою олією.

    * За бажанням до капусти можна додати трохи смажених грибів, а вареники можна подавати з грибною підливою чи смаженою цибулею.