Бабусині страви: "Вареники з сиром"

Бабусині страви: "Вареники з сиром"

Пропонуємо тобі приготувати вареники з сиром. Але не з простого тонкого тіста, а справжні пухкі та пишні українські вареники, які готують зазвичай на Полтавщині.Хитрість цих вареників із сиром полягає в тому, що тісто для них замішується виключно на кисломолочних продуктах - кефірі, кислому молоці, сироватці. За консистенцією воно виходить надзвичайно ніжним і легким. В ідеалі краще брати справжні домашні продукти, а не магазинні.До речі, з таког
Інгредієнти:

  • для тіста:
  • 200 г кисломолочного продукту,
  • 1 яйце,
  • 400 г борошна,
  • 1 ст. ложка олії,
  • 1 ч. ложка соди без гірки,
  • щіпка солі,
  • для начинки:
  • 400 г жирного сиру,
  • 1 яйце,
  • 50 г ізюму,
    1-2 ч. ложки цукру,
    сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Збий виделкою яйце, додай кисломолочний продукт, посоли і перемішай.

    Просіяне борошно з'єднай із содою і потроху всип у рідку суміш. Частину борошна потрібно залишити для подальшої роботи з тістом. Додай олію.

    Ретельно вимішуй тісто, додаючи борошно, поки воно не перестане прилипати до рук. Тісто має вийти м'яким, пухким, але не дуже тугим.

    Сформуй із тіста кулю, накрий її серветкою і дай "відпочити" 20 хвилин.

    Ізюм замочи в теплій воді на 20 хвилин.

    Сир протри через сито, вбий яйце, додай цукор, сіль за смаком і перемішай. Додай ізюм і знову перемішай.

    Акуратно сформуй із тіста невеликі кульки, з них розкачай коржі, підсипаючи борошно, щоб тісто не прилипало до рук і столу.

    У кожен коржик поклади начинку і зліпи вареники з сиром.

    Май на увазі, що вареники збільшаться в процесі готування майже вдвічі, тому варити їх потрібно невеликими порціями по кілька штук у великій кількості води, щоб вони не злипалися. Варяться ці вареники 2 хвилини, і важливо їх не переварити.

    Подавай справжні українські вареники з сиром зі сметаною.