Бабусині страви: "Ватрушки з сиром та родзинками"

Бабусині страви: "Ватрушки з сиром та родзинками"

Інгредієнти:

  • Для тіста нам потрібно:
  • 5 гр сухих дріжджів
  • 1 яйце
  • 270 мл молока
  • 2 ст. л цукру
  • 500 гр борошна
  • 50 гр вершкового масла
  • сіль
  • Для начинки:
  • 500 гр сиру
  • 1 яйце
    4 ст. л цукру
    50 гр родзинок

  • Спосіб приготування:

    Наливаємо молоко до каструлі та нагріваємо до 45 градусів, розчиняємо в молоці цукор та дріжджі. Залишаємо на 10 хвилин, поки на молоці не з'явиться «шапочка». В суміш дріжджів додаємо розтоплене вершкове масло, яйце, сіль та борошно. Замішуємо пухке тісто.
    Кладемо тісто в тепле місце, щоб воно трішки виросло. Коли тісто підійде знову його розминаємо, ділимо на кульки, кладемо на форму для випікання і знову залишаємо підростати.

    Тим часом готуємо начинку. Для цього сир змішуємо з цукром, яйцем та родзинками.
    В центрі кожної кульки формуємо за допомогою стаканчика невеличку ямку, в яку кладемо начинку.
    Змащуємо краї ватрушок жовтком і випікаємо в духовці до золотистої скоринки.