Бабусині страви: "Верещака (свинячі ребра)"

Бабусині страви: "Верещака (свинячі ребра)"

Будь-яка господиня зможе порадувати свого чоловіка, якщо приготує йому що-небудь м’ясне: так він відчує себе справжнім мисливцем.
Інгредієнти:

  • 400 г свинячих ребер;
  • 200 г білого хліба;
  • 50 г сала;
  • 2 середні цибулини;
  • сіль, чорний мелений перець та інші спеції за смаком;
  • буряковий квас
  • Інгредієнти для бурякового квасу:
    - 0,5 кг очищених буряків;
    - 1 л охолодженої кип’яченої води.

  • Рецепт верещаки (свинячих ребер):

    1. Заздалегідь потрібно приготувати буряковий квас. Для цього наріжте дрібно буряк та залийте його водою. Суміш потрібно поставити у тепле місце на 4-5 днів до появи кислуватого присмаку.

    2. Для приготування верещаки візьміть свинячі ребра, посоліть їх та поперчіть. За бажанням ви можете додати й інші спеції. Обсмажте їх у глибокій сковороді до скоринки. Додайте у сковороду 500 грамів бурякового квасу та поставте в духовку на 30 хвилин.

    3. Наріжте хліб дрібними кубиками, покладіть його в сковороду, де тушкується м’ясо, і залиште в духовці ще на п’ять хвилин. Наприкінці у верещаку додайте подрібнені й обсмажені цибулю й сало. Готову страву вийміть з духовки перед подачею на стіл і посипте зеленню. Подають верещаку порційно у глибоких мисках.