Бабусині страви: "Веррін з буряка"

Бабусині страви: "Веррін з буряка"

Інгредієнти:

  • буряк варений: 150 г
  • тунець, консервований у власному соку: 100 г
  • йогурт натуральний, без добавок: 80 г
  • петрушка свіжа подрібнена (або заморожена): 3 ст. ложки
  • оцет винний: 1 ст. ложка
  • жовток яєчний варений (для прикрашання): 1 шт.
  • сіль і перець: за смаком

  • Спосіб приготування:

    З риби відцідити рідину. Буряк розрізати на декілька скибок.

    Викласти у блендер тунець, йогурт, оцет, петрушку і буряк, посолити, поперчити за смаком і збити до утворення однорідної маси.

    Отриману масу викласти у невеликі порційні склянки (приблизно 50 мл) і прикрасити зверху потертим на дрібній тертці вареним яєчним жовтком.

    * Щоб страва, приготована за цим кулінарним рецептом, вйшла ще смачніша, веррін слід потримати хоча б 10-15 хвилин у холодильнику перед подачею на стіл.