Бабусині страви: "Вишневий кисіль"

Бабусині страви: "Вишневий кисіль"

Інгредієнти:

  • вишня без кісточок (заморожена) - 400 г (3 повні скл.)
  • вода - 2 л.
  • цукор - 200 г (або за смаком)
  • крохмаль картопляний - 5 ст. л. (з вершком)

  • Заморожену вишню викласти в каструлю і залити двома літрами води. Довести до кипіння, додати цукор і на невеликому вогні варити 15 хв.
    У невелику посудину викласти картопляний крохмаль, залити невеликою кількістю (100 мл) холодної води і добре перемішати.
    Після цього розведений крохмаль тоненькою цівкою влити у киплячий компот, який при цьому слід постійно помішувати ложкою, щоб не утворилися згустки.
    Як тільки кисіль закипить, його слід відставити з вогню. Теплий або охолоджений кисіль розлити в склянки чи десертний посуд і подавати до столу. Вишневий кисіль готовий.