Бабусині страви: "Яєчний лікер"

Бабусині страви: "Яєчний лікер"

Інгредієнти:

  • Яєчні жовтки - 5 шт.
  • Цукрова пудра - 150 гр.
  • Ванільний цукор 1п. або 1 ванільна паличка
  • Вершки 32% - 300 мл.
  • Харчовий спирт, високовідсотковий 96% (або горілка 40%) - 180 мл.

  • Спосіб приготування:

    Нам потрібно збити жовтки разом з цукровою пудрою і ванільною пастою або цукром на водяній бані. Хвилин 10, поки у нас вийде пишна маса, як на бісквіт. І звичайно зауважимо що у нас не буде сирих яєць.
    Потім додаємо туди вершки і продовжуємо помішувати на пару, в кінці додаємо наш алкоголь. Як відомо лікер готують з високопроцентних спиртом, ну для консервування. Такий лікер можна зберігати в холодильнику 4 тижні, якщо звичайно протримається так довго.

    Ну ось і все, просто і без всяких консервантів яких повно в покупних напоях.

    На початку лікер здасться вам дуже рідким, але через кілька годин у холодильнику він загустішає.