Бабусині страви: "Яблучно-сирна запіканка з корицею"

Бабусині страви: "Яблучно-сирна запіканка з корицею"

Інгредієнти:

  • сир домашній: 500 г
  • яйця: 4 шт
  • цукор: 3 ст.л
  • борошно: 4 ст.л
  • ванілін: 1 дрібка
  • яблука: 2 шт
  • кориця

  • Спосіб приготування:

    Яйця збити з цукром, додати щіпку ваніліну або декілька крапель ванільною есенції. Збити або перемішати, поступово додаючи сир і борошно. Одне яблуко порізати кубиками, обсипати корицею, перемішати, викласти у форму, залити отриманою масою. Друге яблуко розрізати на половинки і нарізати дуже тонкими часточками (я роблю це картоплечисткою). Викласти яблучні дольки зверху на сирну масу і посипати корицею. Запіканка з сиру повинна випікатись в духовці при 180-200 градусах близько 30 хвилин. Така випічка смакує якнайкраще після того, як ніч постоїть в холодильнику. Тому радимо займатись її приготуванням ввечері. За бажанням можна полити запіканку варенням або фруктовим соусом. Для солодкоїжок радимо полити зверху готову запіканку розтопленим на водяній бані молочним шоколадом або чорним (на ваш смак) і вже тоді відправляємо до холодильника.