Бабусині страви: " Яблучно-сирний смаколик"

Бабусині страви: " Яблучно-сирний смаколик"

Інгредієнти:

  • 10 шт ванільних сухарів
  • 500 г сиру
  • 4 яблука
  • 500 мл молока
  • 1 яйце
  • 2 жовтки
  • 80 г родзинок
  • цедра одного апельсина
  • 1 ст л коньяку або рому
  • 80 г вершкового масла
  • 150 г цукру
    30 г ванільного цукру
    щіпка солі

  • Спосіб приготування:

    Ванільні сухарі залити теплим молоком і залишити на пару годин.
    Віджати, додати масло, ванільний цукор, яйце, коньяк і сіль.
    У блендері збити сир, жовтки, цукор, додати родзинки.
    Яблука нарізати тонкими скибочками, з апельсина зняти цедру теркою, половину цедри додати в сирну масу.
    Форму застелити папером для випічки, змащену маслом, викласти ванільну масу, викласти яблука (половину).
    На яблука викласти сирний крем і знову накрити яблуками, посипати цедрою і цукровою пудрою.
    Випікати 35-40 хв при 180 гр.