Бабусині страви: "Яблука з медом та горіхами"

Бабусині страви: "Яблука з медом та горіхами"

Інгредієнти:

  • 4 яблука
  • 4 ст. ложки меду
  • 100 гр. родзинок
  • 100 гр. кураги
  • 300 гр. волоських горіхів
  • чищені кедрові горішки
  • кориця
  • ванілін
  • свіжа м'ята

  • 1. Яблука вимийте, висушіть, зріжте верхівки. Вийміть серцевину і трохи м'якоті.
    2. Курагу та ізюм ретельно промийте. Залийте теплою водою. Залиште на 10-15 хв.
    3. Волоські горіхи почистіть від шкаралупи. Проверніть разом з родзинками такурагою через м'ясорубку.
    4. Додайте догоріхово-фруктової маси мед, щіпку кориці, ванілін і м'якоть яблука. Перемішайте.
    5. Начиніть яблука солодкої масою.
    6. Викладіть фрукти на деко, в якеналийте 4 ст.ложки води.
    7.Поставте в розігріту духовку і запікайте 30 хв.при 160 градусах.
    8. Викладіть яблука на тарілку. Прикрасьте гілочками м'яти і кедровими горішками.