Бабусині страви: "Ягідний пиріг з сирного тіста"

Бабусині страви: "Ягідний пиріг з сирного тіста"

Інгредієнти:

  • 150г вершкового масла
  • 150г борошна (скільки візьме тісто)
  • 150г сиру
  • 180г цукру
  • 500г ягід (смородина, малина, вишня і сливи) і цукор за смаком
  • 20-25г желатину

  • Спосіб приготування:

    Вершкове масло ріжемо на шматочки в холодному вигляді і з'єднуємо з борошном, продовжуючи різати до тих пір, поки маса не стане досить однорідною, а шматочки дрібними, як крихти.
    Додаємо цукор і сир, швидко замішуємо тісто, загортаємо у плівку і ставимо його в холодильник на півгодини-годину.
    В цей час займаємося начинкою. Прямо заморожені ягоди (сливи варити окремо) кладемо в каструлю, додаємо цукор і ставимо на невеликий вогонь. Кількість цукру додаємо за смаком.
    Воду можна не додавати, так як в процесі нагрівання виділиться досить багато рідини з ягід.
    В окремій чашці замочуємо желатин холодною водою (близько 50 мл) хвилин на 10-15.
    Коли ягоди трохи покиплять, вимкнути вогонь вилити вміст на ситечко, щоб сік був окремо від ягід. Теж саме проробити і з сливами. У сік додати желатин (попередньо нагрітим, щоб він повністю розчинився). Ретельно все перемішати, поставити в прохолодне місце, щоб наша заливка охолола до кімнатної температури.
    Тісто розкачати шаром приблизно в 0,5-1 см і рівномірно розподілити по формі для випічки. Зробити кілька проколів виделкою. Випікати в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
    На готову випечену основу потрібно викласти ягоди (без рідини). Коли ягідний сік почне трохи застигати, але буде ще рідким, його треба вилити на основу пирога і відразу ж поставити на холод.
    Коли застигне можна подавати до столу.