Бабусині страви: "Юшка рибацька з картоплею і зеленою цибулею"

Бабусині страви: "Юшка рибацька з картоплею і зеленою цибулею"

Інгредієнти:

  • риба свіжа (судак, тріска, минь, щука, великий окунь) - 1 кг
  • картопля - 1 кг
  • цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • цибуля зелена - 60 г
  • кріп - 1 пучок
  • перець запашний - 3 шт.
  • лист лавровий - 2 шт.
  • вода - 3 л.
  • сіль - за смаком

  • Приготування:

    1. Очистити всю рибу, випатрати, відокремити філе від кісток і шкіри.

    2. Видалити зябра. Голову, шкіру, риб'ячі кістки ретельно промити, залити холодною водою, поставити на вогонь і довести до кипіння, зняти піну і варити близько години. Бульйон процідити, а потім знову прокип'ятити.

    3. Рибне філе нарізати на шматочки і зварити в процідженому бульйоні, при слабкому кипінні близько 10-15 хвилин. Рибу вийняти, бульйон ще раз процідити.

    4. Картоплю очистити і нарізати скибочками, цибулю ріпчасту нарізати колечками або скибочками. Бульйон ще раз закип'ятити, покласти в нього нарізану цибулю, лавровий лист і запашний перець. Варити 5-8 хвилин, потім додати картоплю і варити до готовності картоплі. Посолити за смаком.

    5. Зелену цибулю і зелень кропу вимити, дрібно нарізати.

    6. У тарілки покласти шматки риби, залити юшкою з картоплею і посипати дрібно нарізаною зеленню кропу і зеленою цибулею.