Бабусині страви: "Заливний язик"

Бабусині страви: "Заливний язик"

Інгредієнти:

  • 1 яловичий язик
  • 1 цибулина
  • 25 гр желатину
  • 4 горошки перцю
  • лавровий листок
  • сіль
  • чорний перець

  • Спосіб приготування:

    1. Язик вимочуємо у воді. Заливаємо трьома літрами води, ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Додаємо сіль і варимо протягом двох годин на невеличкому вогні періодично знімаючи піну.
    2. Після цього до бульйону додаємо моркву, цибулю, лавровий листок та перець горошком, варимо язик ще одну годину на слабкому вогні.

    3. Готовий язик виймаємо, обливаємо холодною водою, очищаємо від шкірочки і даємо трішки охолонути.
    4. Бульйон проціджуємо, додаємо чорний перець і поки бульйон гарячий розчиняємо в ньому желатин.
    5. У форму наливаємо невеличку кількість бульйону, залишаємо застигати. Тим часом нарізаємо тоненькими пластинками, викладаємо на желе і заливаємо рештою бульйону.
    6. Прикрашаємо за бажанням.