Бабусині страви: "Запіканка з фініками"

Бабусині страви: "Запіканка з фініками"

Інгредієнти:

  • фініки: 200 г
  • банан: 1 шт.
  • борошно: 170
  • вершкове масло: 70 г
  • какао: 50 г
  • йогурт: 50 г
  • яйця: 2 шт.
  • розпушувач для тіста: 5 г
  • кориця: 1/4 ч. ложки
  • жир: для змащування форми
  • Для соусу
    вершки 35%: 75 мл
    цукор коричневий: 50 г
    вершкове масло: 50 г


  • Спосіб приготування:

    Фініки помити, вибрати кісточки і залити гарячою водою на 5-10 хвилин. Опісля воду злити, фініки обсушити і подрібнити у блендері чи змолоти на м’ясорубці.

    М’яке масло збити. Тоді по одному додати яйця, ретельно розтираючи масу. Додати йогурт, перемішати і добре збити міксером.

    Борошно змішати з розпушувачем для тіста, корицею та какао. Поступово досипати борошно в масляно-яєчну масу, старанно перемішуючи, щоб не було грудочок. Насамкінець додати до тіста фініки й ще раз перемішати.

    Форму для запікання змастити жиром і викласти в неї тісто. Банан почистити, нарізати кружальцями і викласти зверху на тісто. Випікати 35-40 хвилин при середній температурі.

    Для приготування соусу змішати вершки, коричневий цукор і масло. Поставити суміш на маленький вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння.
    Охолоджену запіканку порізати на порційні шматки і полити соусом.