Бабусині страви: "Запіканка з грибами"

Бабусині страви: "Запіканка з грибами"

Інгредієнти:

  • картопля: 1 кг
  • гриби свіжі чи заморожені : 500 г
  • сметана або вершки: 250 г
  • твердий сир: 200 г
  • цибуля: 2 шт.
  • вершкове масло: 2 ст. ложки
  • олія: 3 ст. ложки
  • сіль та чорний мелений перець: за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Картоплю помити і зварити в мундирах. Охолодити, почистити і нарізати кружальцями товщиною пів сантиметра.

    2. Цибулю почистити, нарізати півкільцями і підсмажити на столовій ложці олії до прозорості або ледь золотистого кольору.

    3. Гриби помити, нарізати тонкими пластинками, посолити, поперчити і обсмажити на решті олії до готовності.

    4. Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти шар картоплі (половину), посолити-поперчити за смаком і змастити сметаною чи вершками. Тоді викласти шар цибулі і шар грибів. Змастити сметаною і викласти решту картоплі. Посолити і поперчити за смаком і посипати твердим сиром, потертим на великій тертці.

    5. Запікати у духовці, попередньо розігрітій до 180° С 30-40 хвилин. Подавати страву гарячою, порційно або у формі, в якій вона запікалася.