Бабусині страви: "Запіканка з тортелліні"

Бабусині страви: "Запіканка з тортелліні"

Інгредієнти:

  • 500 г макаронів трубочок тортелліні
  • 300 г варено-копченої ковбаси
  • 150 г зеленого горошку (замороженого або консервованого)
  • 1 цибулина
  • 8 яєць
  • 2 зубки часнику
  • 1 перчик чилі
  • сіль, мелений перець за смаком
  • 2 ст.л. оливкового масла для смаження
  • вершкове масло для змащування форми

  • Спосіб приготування:

    Тортелліні відварити у великій кількості добре підсоленої води до готовності.
    Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на оливковій олії до прозорості, а потім додати до неї зелений горошок і потушити все разом пару хвилин.
    Ковбасу нарізати кружечками завтовшки 0,5 см.
    Дрібно посікти часник і перчик чилі.
    Віночком злегка збити яйця, злегка посоливши їх і додавши до них подрібнені часник і чилі.
    Вогнетривку форму відповідного розміру змастити вершковим маслом, викласти в неї тортелліні, нарізану ковбасу, тушкований з цибулею горошок і все акуратно перемішати.
    Вміст форми залити збитими яйцями і накривши форму фольгою поставити в попередньо нагріту до 180 ° C духовку і запікати близько 20 хвилин, в останні 5 хвилин зняти фольгу, щоб запіканка злегка зарум'янилася.
    Запіканку вийняти з духовки, дати їй злегка охолонути й нарізати гострим ножем на порційні шматки. Подавати можна як теплою так і холодною, однаково смачно.