Бабусині страви: "Запечені кури"

Бабусині страви: "Запечені кури"

Запечені кури - старовинна лемківська страва. Вона проста, але дуже корисна і поживна. На святковому столі запечені кури стануть чудовим доповненням до картоплі. Така страва не лише наситить ваших гостей, а й подарує їм насолоду та здоров'я.
Інгредієнти:

  • Курячі стегна 1 кг
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком
  • Часник 4 зубчики
  • Лавровий лист

  • М'ясо помити та натерти сіллю з перцем, часником. Покласти лавровий листок для аромату прянощів.
    Залишити стегенця, щоб вони добре промаринувались.
    Викластиу деко і поставити в духовку чи піч для запікання. Пекти 1 - 1,5 години, щоб утворилась скоринка і витік жир.
    На жирі, що витік, потім можна запекти картоплю.