Бабусині страви: "Запечені овочі з курочкою а-ля Рататуй"

Бабусині страви: "Запечені овочі з курочкою а-ля Рататуй"

Інгредієнти:

  • Куряча грудка - 450 гр.
  • Гриби (шампіньйони) - 350 гр.
  • Баклажани (великі) - 4 шт
  • Перець болгарський - 4 шт.
  • Помідори - 4 шт. + 1шт. (Великі)
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт. (350 гр.)
  • Оливкова олія - ​​5 ст.л
  • Лимонний сік - 1 шт.
  • Томатна паста - 1 ст.л.
  • Часник - 5 зубочки.
  • Прованські трави, чебрець, куркума (сари-кек), сіль, перець - за смаком.
    ЗАЛИВКА:
    Яйця - 3 шт.
    Сметана - 150 гр.
    Сир - 200 гр.

  • Спосіб приготування:

    Баклажани очистити "зеброю", нарізати крупно і пересипати сіллю. Через 20 хвилин - ретельно промити і віджати.
    Курячу грудку нарізати і замаринувати в суміші: помідор (1 шт.), часник (2 зубки), оливкова олія (1 ст.л), сіль, перець.
    Гриби, якщо потрібно, нарізати і полити соком лимона.
    Помідори (без шкірки) і перець - нарізати крупно.
    На сухій сковороді обсмажити гриби, а потім курку (хвилини 3).
    У великому сотейнику обсмажити дрібно нарізаний лук на ол.олії до прозорості, додати томат, часник (3 зуб.), куркуму.
    Додати по-черзі баклажани, перець і премешавши, протушкувати їх під кришкою пару хвилин.
    Додати помідори, гриби, курку, всі інші трави, спеції і, ще раз перемішавши, викласти у форму для запікання (діаметр 32 см.)
    Заливка. Змішати разом: злегка збиті яйця, сметану, сіль, перець.
    Вилити зверху овочів і посипати натертим сиром.
    Запікати в добре розігрітій духовці (180 градусів) - 20-25 хвилин.
    Подавайте з йогуртом, сметаною і гарячим хлібом.