Бабусині страви: "Запечені яблука з ванільним соусом"

Бабусині страви: "Запечені яблука з ванільним соусом"

Інгредієнти:

  • 4 яблука
  • 4 ч. ложки варення з лісових ягід
  • 50 г ядер фундука
  • 50 г родзинок
  • сік 1 / 2 лимона
  • 4 ст ложки сухого білого вина
  • Для соусу:
  • 2 жовтки
  • 1 / 4 склянки цукру
  • 1 стакан 10%-них вершків
  • 1 / 2 ч ложки ванільного цукру

  • Спосіб приготування:

    1. Спочатку потрібно приготувати соус, для цього потрібно взяти жовтки і розтерти їх з цукром. Потім додати ваніль і добре все перемішати.
    2. Тепер потрібно прогріти вершки, постійно помішуючи, щоб не підгоріли і додати жовтки. Залишити на невеликому вогні на 2-3 хвилини не забуваючи продовжувати помішувати, до загусання.
    3. Тепер треба соус остудити і процідити його через сито.
    4. У яблук виріжте серцевину, але не прорізайте яблука до кінця.
    3. Фундук помолоти або дрібно порізати, а потім з'єднати з варенням та родзинками, добре перемішати, а потім наповнити яблука сумішшю.
    4. Перекласти яблука на деко, полити соком лимона змішаним з вином. Запікати в духовці 10-15 хвилин при 180 градусах.
    5. Перед подачею полийте яблука соусом.