Бабусині страви: "Запечена картопля з йогуртовим соусом"

Бабусині страви: "Запечена картопля з йогуртовим соусом"

Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг
  • майоран - 2-3 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перець
  • рослинна олія (в мене оливкова) - 1-2 ст. л.
  • йогурт натуральний (без цукру) - 100 мл
  • яйця - 2 шт.
  • сметана 1 ст. л.
  • гірчиця (у мене баварська) - 0,5 ч. л.

  • Спосіб приготування:

    Картоплю помити, очистити від шкірки і порізати дольками.
    Залити водою, довести до кипіння і варити 4-5 хв. Потім воду злити. Підварену картоплю промити холодною водою.
    Картопля підварюється.
    Картоплю посолити, поперчити, додати майоран і олію. Ретельно перемішати.
    Приправлена спеціями картопля.
    Після того картоплю викласти на деко, помістити в розігріту до 200 °С духовку і випікати приблизно 1 год., до готовності. Через півгодини після випікання картоплю слід перемішати.
    Картопля на деко.
    Поки картопля готується, слід приготувати йогуртовий соус із зеленню та яйцем.
    Готуємо йогуртовий соус із зеленню та яйцем.
    А тепер можна теплі хрусткі шматочки картоплі макати в соус і насолоджуватись, бо це справді дуже смачно :) Картопля запечена з йогуртовим соусом готова.