Бабусині страви: "Запечена свинина з гірчичною скоринкою"

Бабусині страви: "Запечена свинина з гірчичною скоринкою"

Інгредієнти:

  • свиняча корейка на ребрі - 1,5 кгм
  • базилік - 0,2 пучка
  • зелень петрушки - 0,2 пучка
  • часник - 2 зубці
  • гірчиця - 2 ст. ложки
  • гірчиця в насінні (чорна) - 1 г
  • гірчиця в насінні (біла) - 1 г
  • коріандр - 3 ч. ложки
  • томати сушені з орегано (спеції) - 2 г
  • оливкова олія - 100 мл
  • сіль - 4 ч. ложки,
    чорний мелений перець - 1 г.


  • Спосіб приготування:

    Змішайте сухі спеції: сушені помідори з орегано, зерна чорної і білої гірчиці, коріандр, сіль, чорний мелений перець. Додайте подрібнений часник, гірчицю і оливкову олію. Додайте подрібнену петрушку і базилік, перемішайте.

    У м’ясі зробіть неглибокі проколи. М’ясо викладіть в яку-небудь форму і повністю повапните маринадом, з усіх боків. Поставте в холодильник на 1 годину, періодично перевертаючи і втираючи маринад.

    Загорніть м’ясо у фольгу. Запікайте в нагрітій до 170-180 °С духовці 50 хвилин. За 10 хвилин до готовності зніміть фольгу.

    Подавайте відразу ж після приготування, нарізаючи на порційні шматки.