Бабусині страви: "Запечений морський окунь в томатному соусі"

Бабусині страви: "Запечений морський окунь в томатному соусі"

Інгредієнти:

  • 2.5 - 3 склянки м'якоті томата (близько 12 середніх помідорів)
  • 1 столова ложка нарізаного свіжого базиліка
  • 1 чайна ложка свіжого лимонного соку
  • 1/4 чайної ложки свіжомеленого червоного перцю
  • 4 філе морського окуня
  • 1/4 частина нарізаної цибулі
  • 1 чайна ложка каперсів
  • 1/4 склянки сухого білого вина
  • 1 чайна ложка подрібненого часнику
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайна ложка чорного перцю
    2 чайні ложки оливкової олії

  • Приготування страви за рецептом «Запечений морський окунь в томатному соусі»:

    Розігріти духовку до 250 °.
    Об'єднати всі інгредієнти, крім масла і окуня в мисці. Для того щоб видавити насіння помідорів, його слід розрізати навпіл і м'яко стиснути в долоні кожну половину. Від насіння краще позбутися, інакше соус вийде занадто водянистим. Використовуйте тільки м'якоть.
    Посуд для запікання змастити невеликою кількістю оливкової олії. Викласти рибу. Зверху рибу густо полити томатною сумішшю.

    Випікати блюдо при температурі 250° протягом 30 хвилин, поки риба не буде легко протикатися виделкою.
    Приготований таким чином окунь має дуже цікавий смак, який напевно вам сподобається. До того ж, якщо ви дотримуєтеся дієти, то малокалорійність цієї страви буде дуже до речі.
    Якщо ви їсте гарнір, то до цього блюда краще всього підійде відварний рис.