Бабусині страви: "Заварний торт"

Бабусині страви: "Заварний торт"

Чудовий десерт до святкового столу.

  • Інгредієнти:
    Заварне тісто:
    1.5 склянки води
    100 г вершкового масла
    щіпка солі
    1.5 склянки борошна
    4 яйця
    Заварний крем:
    200 г вершкового масла
    2 яйця
    0.5 склянки цукру
    0.5 склянки молока

  • Спосіб приготування заварного торта:
    Приготувати тісто: у каструлю налити воду і додати масло і сіль. Довести до кипіння, всипати борошно і добре перемішати, проварити кілька хвилин, поки тісто не збереться в кулю. Зняти з вогню, остудити.
    Додати в тісто яйця по одному за раз, ретельно перемішуючи після додавання кожного яйця.
    Дно форми застелити пергаментом або змастити маслом. Викласти тісто у формі круглого пирога. Можна пекти в формі.
    Розігріти духовку до 200 С. Поставити форму або лист з тістом в духовку, випікати 30-35 хвилин до золотистого кольору.
    Приготувати крем: цукор розтерти з яйцями. У каструлю налити молоко, додати яйця з цукром і готувати на маленькому вогні постійно помішуючи. Довести до кипіння, маса повинна загуснути. Зняти молочну суміш з вогню, повністю остудити.
    Вершкове масло збити міксером, додати молочну суміш, збити до однорідного стану. Вийде легкий ніжний крем.
    Готовий корж вийняти з духовки, зрізати верх, викласти крем. Заварний торт готовий.