Бабусині страви: "Зелений борщ"

Бабусині страви: "Зелений борщ"

Інгредієнти:

  • Яловичина - 50 г
  • буряк - 60 г
  • картопля - 100 г
  • морква - 20 г
  • корінь петрушки - 5 г
  • цибуля ріпчаста - 10 г
  • цибуля зелена - 15 г
  • щавель - 50 г
  • шпинат - 50 г
  • томатне пюре - 15 г
  • цукор - 5 г, оцет 3%-вий - 5 г, борошно - 5 г, масло топлене - 10 г, сметана - 10 г, лавровий лист, перець чорний гіркий, сіль, зелень кропу

  • Спосіб приготування:

    1) Буряк нарізати соломкою, посипати сіллю, додати оцет, томатне пюре, цукор, жир, зібраний з бульйону, і тушкувати до готовності.

    2) Нарізати соломкою моркву, петрушку, ріпчасту цибулю і смажити їх на топленому маслі.

    3) У киплячий бульйон покласти нарізану часточками картоплю, знову довести до кипіння, додати тушкований буряк, натерті корінці й варити борщ до готовності.

    4) За 7-10 хвилин до закінчення варіння покласти в борщ дрібно нарізані листя щавлю, шпинату (або заздалегідь проварити їх у власному соку), зелену цибулю заправити білим соусом і спеціями (лавровий лист, чорний гіркий перець).

    5) При подачі в тарілку покласти шматочок м'яса, сметану і посипати зеленню кропу.