Бабусині страви: "Желе вершкове"

Бабусині страви: "Желе вершкове"

Інгредієнти:

  • Мигдаль 40-45 шт
  • Стружка кокосова - 1 ст. л.
  • Цукор (пісок або мед) - 2-3 ст. л.
  • Вода - 300 мл
  • Вершки (10%) - 100 мл
  • Желатин - 1 ст. л.

  • Спосіб приготування:

    Для початку потрібно замочити мигдаль в прохолодній воді годин на 5.
    Потім воду злити, додати кокосову стружку і мед (цукор). Налити воду і ретельно збити в блендері.
    Желатин потрібно залити вершками і залишити на 35-40 хвилин для набухання. Потім нагріти, щоб желатин розчинився, але не кип'ятити.
    Тепер нам потрібно процідити мигдальне молоко.
    "Макуху", що залищилась можна додати в випічку, а можна з'їсти просто так. До речі, дуже смачно.
    Залишилось з'єднати мигдальне молоко з желатином і розлити суміш по формах або креманкам. Потім поставити їх у холодильник на кілька годин.