Бабусині страви: "Зрази з овочами"

Бабусині страви: "Зрази з овочами"

Інгредієнти:

  • яловичина – 600 г
  • гриби заморожені – 200 г
  • капуста – 1/8 качана середнього розміру
  • корінь селери – 100 г
  • цибуля – 3 шт
  • морква – 2 шт
  • цибуля-порей – 1 шт
  • перець червоний – 1 шт
  • часник – 4 зубчики
  • яйця – 2 шт
  • олія – 3-4 ст. ложки
    чорний мелений перець та сіль – за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Цибулю порізати, почистити і нарізати півкільцями. Пасерувати в гусятниці на невеликій кількості олії, поки цибуля не зм’якне. Моркву почистити, натерти на великій тертці і додати до цибулі. Посолити і поперчити за смаком.

    2. Капусту помити, тонко нашаткувати і покласти в гусятницю разом зі замороженими грибами (попередньо розморожувати не потрібно). Коли овочі будуть готові, перекинути їх у дуршлак, щоб стекла зайва рідина.

    3. Яйця зварити, нарізати на кубики, додати до овочів і перемішати.

    4. Часник почистити, пропустити через прес, змішати з сіллю та чорним меленим перцем.

    5. М’ясо нарізати впоперек волокон на порційні шматки (як на відбивні). Добре відбити з обидвох боків і натерти часниковою сумішшю.

    6. Викласти на шматки м’яса начинку і загорнути їх рулетиками. Закріпити зрази шпажками чи зубочистками або обмотати кулінарною ниткою.

    7. Червоний болгарський перець почистити і нарізати смужками, корінь селери нарізати невеличкими шматочками, а порей – кружальцями. Викласти зрази в гусятницю, зверху покласти болгарський перець, селеру та порей, посолити та поперчити, залити невеликою кількістю окропу і покласти в духовку, розігріту до 180°С. Запікати півтори години, періодично доливаючи гарячу воду.

    8. Зрази подавати до столу гарячими, прикрасивши маринованими й свіжими овочами та зеленню.