"Бачили очі..." - Володимир Омелян

"Бачили очі..." - Володимир Омелян

Відліт Головнокомандуючого з дружиною у закордонний візит у час час війни, коли ворог може атакувати будь-якої миті і про це стверджує як власна розвідка, так і розвідки країн НАТО - можна розцінювати як дезертирство.
В принципі, йому не звикати.
В 2014 ухилявся від фронту і знімав ролики в Москві, в 2020 в Омані проводив незрозумілі переговори про мир, який привів до війни і добу не міг знайти, чим терміново повернутися в Україну, окрім «російського» чартеру, чудово знаючи, що літак МАУ збили іранці російською ракетою - замовчував цей факт і белькотів про «помилку екіпажу».
Так і зараз: стурбований Байден набирає президента держави, якого ось-ось знову можуть атакувати і запевнює у підтримці США в разі ескалації агресії Росії, а Зеленський з цього дзвінка робить висновок, що єдиною його причиною було сказати, який Зеленський НеВ’єБін.
І звісно, жодних причин до хвилювань, ніхто нас не атакує і ніщо не зупинить Зеленського на шляху до миру, навіть смерть останнього українського солдата.
Хіба що, якщо буде зовсім сутужно - тоді доведеться слугам «звалювати з цієї країни», а ви, українці, самі розбирайтеся.
Взяв курс на Катар.
Хвилюється за Йорданію.
І тішиться з «перемоги» Вірастюка на Франківщині, яка відбулася в «дусі зміцнення української демократії, реформування українських інституцій та верховенства права».
Все, як з Байденом і обговорювали.
Бо в Катарі чекає пляжно-офіційна програма.
Якраз сезон. І давно, вже більше місяця, сімейного відпочинку не було.
Можна обговорювати з катарцями що завгодно, важливо не забути, що єдина їх велика інвестиція в Україну - порт Ольвія - тендер відбувся в 2019, переможця, катарську компанію, оголосили 31 січня 2020, угоду про концесію підписали влітку 2020, а акт прийому-передачі досі не підписано.
Себто, де факто і де юре QTerminals досі не керує концесійним об’єктом, хоча могла би це робити вже більше року.
Чудовий приклад і доказ турбо-режиму для нових катарсько-українських ініціатив, чи не так?
Чи Катар спеціально обраний для того, щоб на безпечній відстані оголосити: Миру з Москвою не буде, я помилився, переходимо до плану Б - війна?!
П.С. І бреше він навіть у дрібницях. Візит розпочинається завтра, а вилетів він з дружиною вже сьогодні о 10:30.
Зустрічайте його в плавках на пляжі Дохи вже сьогодні по обіді