"Бахмут" - Олександр Карпюк

"Бахмут" - Олександр Карпюк

Багато пишуть про Бахмут, та про те навіщо ми його тримаємо. Ще й пошли вкиди що його зливають. Спробую відповісти.

Бахмут це дуже важкий фронт. Донецька агломерація- це дуже важкий театр бойових дій, коли у ворога більше м'яса ніж у тебе.

Але віддати Бахмут- це виводити наші війська під штурмовими діями ворога. Скільки там буде загиблих та полонених, поки ми відступимо, фортифікуємо нову лінію, то вирівняємо оборону, ви рахували? А якщо не зможемо, і в нас там посипеттся фронт? Так, ситуація в Бахмуті важка, але є і більш фатальні варіанти. Там де у противника багато сил та постійні штурми- там буде ад. Це війна. Але інші варіанти можливо будуть ще небезпечніші для України.

В нас є Залужний, який працює від оборони та нападу. Якби то не було- росіянам на Бахмуті дуже важко. Вони там теж закінчуються. Я спілкуюсь с хлопцями яки займаються аеророзвідкою на Бахмуті, корегують Ескалібури та MGLRS, і знаю що кожен день ЗСУ вибивають багато технікі. Настільки багато, що ії немає стільки на інших ділянках фронту. Тори, Зоопарки, арта, танки - кожен день вибивається техніки на десятки та сотні міліонів доларів. І колисьже вона має закінчитись. Це треба все знищіти, бо якщо не там- то доведеться знищувати на інших ділянках фронта. І поки що роботи там багато.

Ніхто Бахмут не зливає, всі працюють як можуть. І від оборони. Колись командування вирішіть що досить і буде проривати фронт поруч, щоб обвалити цю лінію- це станеться коли ми будемо готові до цього.

Бахмут- не єдине місце де важко. Я бачив штурми під Донецьком, і щоб там не пиздів Стрелков- там було все організовано і дуже гарно сплановано. Але 59, 36, 35 та 79 з приданими підрозділами втримали лінію, не давши реалізувати мету "Откінуть ЗСУ от Донєцка!", яку з початку року оголосили російські воєнкори. Важко на Луганді. Важко на Угледарі. Багато де важко. Деякі сильні бої взагалі проходять поруч з вами, а ви про це не знаєте, бо СМІ не приділяє цьому достатньо уваги.

Але ніхто нічого не зливає. Сама темна ніч перед східом сонця, пам'ятаємо про це. І треба вистояти. Попереду ще важкі бої, і якщо ви вважаєте що важко в обороні- то скажу, штурмувати набагато важче. А нам це ще доведеться.

Вірте Залужному. Він ще не підводив. І знаю що не підведе.