"Банкова пішла на ЗМОВУ з РФ? РОЗКОЛ між Зеленським та Сирським. За що ВБИЛИ Фаріон" - Віктор Бобиренко

"Банкова пішла на ЗМОВУ з РФ? РОЗКОЛ між Зеленським та Сирським. За що ВБИЛИ Фаріон" - Віктор Бобиренко

Ефір з політологом, керівником експертної групи Бюро аналізу політики Віктором Бобиренком

Обговоримо найактуальніші теми дня.

- Згідно соцопитуванню КМІС, в Україні зростає кількість громадян, які вважають, що Київ може відмовитись від деяких своїх територій для якнайшвидшого досягнення миру і збереження незалежності. Однак більшість українців все ще не згодні йти на жодні поступки територій. Про що це свідчить?

- Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова на перемовини з РФ. Чи скасує президент Зеленський свій указ про заборону перемовин з Путіним?

- Головком ЗСУ Сирський в інтерв’ю The Guardian заявив, що Україна зробить усе можливе, щоб вийти на кордони 1991 року та звільнити громадян на окупованих територіях. Це трохи дивно чути у той час, коли Зеленський каже про необхідність перемовин та завершення війни у найближчий час. З чим пов'язана така різниця у заявах головкома ЗСУ та Верховного главнокомандувача?

- Чому “Слуги народу” виступили проти заборони діяльності РПЦ в Україні, якщо раніше самі ініціювали цей законопроект? Чи може це бути предметом домовленості між Банковою та Кремлем?

- У Тернопільській області керівник районного ТЦК разом з підлеглими налагодили схему уникнення мобілізації для військовозобов'язаних. За місяць вони "заробляли" від 100 до 150 тисяч доларів. Майже рік тому Зеленський звільнив всіх воєнкомів. До чого це призвело? Ми бачимо, що мобілізація була паралізована, а хабарництво у ТЦК нікуди не ділось? На старі схеми сіли нові люди та ще збільшили “тарифи”?

- Коли ми чули в останній раз від Зеленського про кордони 1991 року, про конфіскацію російських активів, про репарації та про Перемогу? Риторика змінилася настільки радикально, що здається, ніби в нього змінився спічрайтер? Чи це не спічрайтер?

- Вбивцю Фаріон спіймали? OSINT-аналітики вже розкопали, що підозрюваний, В'ячеслав Зінченко нібито був підписаний на багато ультраправих пабліків, в тому числі і російські. А пів року тому року згадував про російське неонацистське угрупування NS/WP (National-Socialism / White Power), яке раніше ФСБ звинувачувала у спробі замаху на Соловйова та Симоньян.. Тим часом батько хлопця, який захищає Україну на фронті, не вірить у причетність сина. То хто ж і за що вбив Фаріон?