"БАТЬКІВЩИНА. НЕДОРОГО..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"БАТЬКІВЩИНА. НЕДОРОГО..." - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Поки пересічні юлькани бал діють від факту вибухів в Ічні, їхній лідерці аж ніяк не до сміху. До Юлії Володимирівни прийшли проблеми. У Юлії Володимирівни – бунт у власній партії. Точніше – в одному з її осередків.

Голова Мелітопольської «Батьківщини» Марина Сажнєва опублікувала відкриту заяву про те, що Маріупольське відділення «Батьківщини»… продали. І не кому-небудь, а.. ригам. Тобто - запорізькому депутату Євгенію Балицькому – керівнику Мелітопольської організації «Опозиційного блогу», якого неодноразово звинувачували у сепаратизмі і який має далекого родича – посіпаку держави агресора в чині «заступника генерального прокурора» Луганди.

Історія почалася ще у липні, коли бюро Мелітопольської міської організації «Батьківщини» опублікували відкрите звернення до Юлії Тимошенко в якому повідомили, що Євгеній Балицький ретельно «поговоривши» з керівництвом Запорізької обласної організації ВО «Батьківщина», проштовхнув у голови виборчого штабу Мелітопольського виборчого округу голову Мирненської ОТГ Юрія Радькова. Активісти Мелитопольської «Батьківщини» забили на сполох, Радьков – людина Балицького і таким чином Мелітопольська районна організація «Батьківщини» перетворилася на сателіта «Опозиційного блоку». Активісти повідомляли, що обійшлося це призначення Балицькому недорого – лише $4000.

От вона яка – ціна «Батьківщини»!

Затверджувала Радькова Тимошенко особисто, але активісти мелітопольської «Батьківщини» наївно вирішили, що ВОНА не в курсі кого затверджувала і звернулися до Юлії Тимошенко особисто.

Минув час. Мелітопольською «Батьківщиною» продовжують керувати екс-риги. А Юлія Володимирівна на звернення своїх однопартійців, які перебували в «Батьківщині» 13 років… взяла й забила. За два місяця вона про ситуацію в Мелітополі не видала, ані мур-мур. І тоді до активістів дійшло – їх продали.

«Лідер сказав – продано! Значить, продано! Великі амбіції Тимошенко вкупі з усвідомлення того, що шанс здобути президентське крісло – останній, надихнув її на зраду – по-іншому назвати це не можу. І ніяк не погоджуся з паном Соболєвим, який в інтерв’ю МВ означив зраду як «цітую» - «тимчасові речі»» - сказано в заяві.

От так. Поки Юль Володимирівна розповідає про Порошенка, який ніби змовився з її колишнім партнером Медведчуком, організації «Батьківщини» на місцях, за повної згоди керівництва партії, давно зливаються в спільному екстазі з тими хто приніс окупацію в Крим і війну на Донбас – з колишніми регіоналами. Юлію Тимошенко не стримує навіть те, що саме ці особи засадили її до буцегарні. А чого там?

Захищала ж Юлія Володимирівна депутата Онищенка, який під час схвалення Харківських угод гамселив її, тобто БЮТ, нардепів? Було?

І не перший же подібний випадок. 26 липня 2016 р. у Харкові біля сотні активістів ВО «Батьківщина» демонстративно спалили свої партійні квітки і заявили про вихід з партії. В своїй заяві вони повідомили таке: «Особливо цинічною виглядала тісна співпраця представників Батьківщини та Опозиційного блоку на виборах 17 липня, в тому числі і на Луганщині. Представники окружної комісії від БЮТ спільно з представниками Опоблоку зривали засідання окружкому з підрахунку голосів… На жаль, такі випадки є непоодинокими. На сьогодні Батьківщина та Опоблок, фактично, злились та виступають як єдина політична сила».

А 22 вересня 2016 р. видання «Українська правда» - аж ніяк не лояльна до президента Порошенка, опублікувала вельми цікавий матеріал: «З початком нового політичного сезону у цьому колі намітився новий, дуже своєрідний союз: "Батьківщини" та "Опозиційного блоку". Співрозмовники УП в обох фракціях коаліції майже в один голос переконують – Тимошенко і Льовочкін уже домовились про спільні дії».

ПРіБЮТ – живий? Так – та не так. Тепер ідеться не про коаліцію двох політ сил. Тепер – партійні осередки «Батьківщини» продають оптом і в роздріб. Як кріпаків.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко