Батальйон "ОУН" організовано відводять з Пісків, - Міноборони

img

фото:facebook.com/1434842496805156

Зараз відбувається організоване відведення особового складу добровольчого батальйону "ОУН" від лінії розмежування сторін у Пісках, що відбувається на виконання Мінських домовленостей

Про це повідомив в.о начальника прес-служби Генерального штабу Збройних сил України Олексій Мазепа, передає Еспресо.TV із посиланням на Укрінформ.

"Керівництвом Збройних сил України прийнято рішення щодо відведення особового складу добровольчого батальйону "ОУН" від лінії розмежування у Пісках. Наразі підрозділи військової служби правопорядку в ЗСУ проводять процес організованого відведення особового складу добровольчого батальйону "ОУН" від лінії розмежування сторін", - зазначив Мазепа.

Представник Генштабу додав, що перебування добровольчого батальйону "ОУН", який офіційно не входить до складу ЗСУ, "не дозволяло Україні повною мірою виконати Мінські домовленості".

"То ж це рішення було прийнято для захисту життя та здоров'я особового складу ЗСУ та безумовного дотримання Мінських домовленостей", - зауважив він.

Мазепа також уточнив, що у подальшому усьому особовому складу батальйону "ОУН" запропоновано увійти до складу ЗСУ офіційним шляхом.

Коментуючи повідомлення у ЗМІ про нібито "ультиматум", висунутий добровольчому батальйону, представник Генштабу зазначив: "Який ультиматум? Адже нещодавно командир батальйону Микола Коханівський написав листа керівництву стосовно того, що вони готові виконувати завдання, які ставить перед ними керівництво ЗСУ... Зараз вони отримали розпорядження і вони його виконують".

Раніше у п'ятницю начальник штабу батальйону "ОУН" Богдан Тицький на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що бойова група 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ намагається роззброїти батальйон "ОУН" у Пісках Донецької області. За його словами, у добровольців "вимагають здати зброю і залишити позиції".

Джерело: http://espreso.tv/