"Байден готовий піти, Крим залишив останній російський корабель" - Віталій Чепінога

"Байден готовий піти, Крим залишив останній російський корабель" - Віталій Чепінога

У Львові, у п'ятницю, скоєно замах на Ірину Фаріон. Вона померла в лікарні. Поліція розглядає відразу кілька версій злочину: громадська та політична діяльність, особиста неприязнь, російський слід. Ірина Фаріон була колюча й неоднозначна. Але, безумовно, вона була особистістю. Світла пам'ять.

А у світі тиждень пройшов під знаком Трампа. Вірніше, - під знаком його простреленого вуха. За даними, встановленими ФБР, на головного кандидата в президенти США вчинив замах двадцятирічний хлопчина на ім'я Томас Метью Крус, з особистих мотивів. Це трапилося в Пенсильванії. Хлопця застрелили. Потім ще застрелили, про всяк випадок, якогось чоловіка в Мілоукі, перед з'їздом партії республіканців. Бо він не там стояв, і не так ходив.

Атентат - то звісно, типове наше, але аж не настільки, щоб убити цілого Трампа. Натомість спецслужби США отримали розвіддані про намір вбити Дональда нашого, з боку Ірану. А де Іран, там - і Росія

Росія відразу почала педалювати тему причетності українських спецслужб до замаху. Отакої! Атентат - то звісно, типове наше, але аж не настільки, щоб убити цілого Трампа.
Натомість спецслужби США отримали розвіддані про намір вбити Дональда нашого, з боку Ірану. А де Іран, там - і Росія. Словом, "всяке може буть"

Сам Трамп визначився з віце-президентом. То буде сенатор від штату Огайо, Джей Девід Венс. Скажемо прямо: не наш чоловік! На з'їзд республіканців Трамп прибув із перев'язаним вухом. Ван Гог, нова версія.

А в США прилетів давній і послідовний друг України, колишній прем'єр Британії Борис Джонсон. Джонсон - товариш Трампа. І говорив він з Трампом про Україну. Це - добра новина. В усякому випадку Трамп - то наш ретроградний Меркурій, і мусимо якось із цим жити.

Джо Байден зніметься з виборів в найближчі дні. Є така інформація. Хто від демократів братиме участь у виборах президента США - поки не відомо. Можливо, віцепрезидентка Камала Гарріс

Джо Байден зніметься з виборів в найближчі дні. Є така інформація. Хто від демократів братиме участь у виборах президента США - поки не відомо. Можливо, віцепрезидентка Камала Гарріс. Байден ухвалив, мабуть, тяжке для себе рішення, але - правильне. Дякуємо тобі, діду! Ти був добрим президентом. Ти врятував Україну від путінської мерзоти. Честь і повага!

У п'ятницю президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Дональдом Трампом. І це, очевидно, також наслідок зустрічі кандидата в президенти США з Борисом Джонсоном. Трамп назвав телефонну бесіду з президентом України "дуже хорошою".

Росія вивела останній сторожовий корабель з окупованого Криму. Ми їх прогнали!
Європейські країни ухвалили низку нових заходів щодо "тіньового флоту" Росії. Йдеться про ті самі нафтові танкери, які РФ використовує для обходу міжнародних санкцій. Це актуальне рішення, бо доходи з продажу цієї нафти "годують" війну Путіна.

Іспанія передасть Україні десять танків Leopard 2A4. Та ж сама Іспанія стала чемпіоном Європи з футболу, здолавши Англію у фіналі Євро-2024. "Червона фурія" зробила це вже в вчетверте!

Депутати Верховної Ради України скасували перехід на літній час. Восени годинники переведуть назад востаннє

Депутати Верховної Ради України скасували перехід на літній час. Восени годинники переведуть назад востаннє. Це - безумовно мудре і вчасне рішення, бо треба, щоб була якась движуха. Час - то єдиний "субстрат", з яким ще може працювати парламент цього скликання.

А в Маріуполі російські окупанти потруїлися кавунами. Відомо вже про 12-ть загиблих. Бо нема чого їсти наші кавуни. Буде тобі, враже!