Байден хоче негайного стимулювання економіки США

Байден хоче негайного стимулювання економіки США

Президент США Джо Байден заявив у п'ятницю, що Конгресу необхідно вжити негайних заходів, щоб затвердити пакет допомоги економіці, яка постраждала від пандемії COVID-19. Загальний обсяг пакету - 1,9 трильйона доларів. Байден додав, що більшість економістів говорять про необхідність використання додаткових економічних стимулів.

«Ми повинні діяти прямо зараз, - сказав Байден, звертаючись до журналістів у Білому домі, - Переважна більшість економістів згодні з тим, що це унікальний момент і ціна бездіяльності виявиться високою».

Демократи, які мають тепер більшість голосів як у Сенаті, так і в Палаті представників, наступного тижня готові зробити перші кроки щодо надання додаткової допомоги американцям і підприємствам, які постраждали від пандемії коронавірусу.

Минулого року Конгрес виділив 4 трильйони доларів на боротьбу з COVID-19.

«Немає часу на зволікання - заявив Байден в п'ятницю, - Ми можемо втратити 4 мільйони робочих місць цього року ... На повернення до повної зайнятості може знадобитися більше року, якщо ми не будемо діяти просто зараз».

У п'ятницю радник Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що упорядкування ситуації всередині США є найбільш значним викликом перед країною у царині національної безпеки.

Як повідомляє журналістка Bloomberg news Дженніфер Джейкобс, Салліван відзначив, що пандемія продовжує "спустошувати населення", а США зіткнулись із "економічною кризою".

Минулого тижня Білий дім заявив, що перед США одночасно постали 4, які сходяться в одній точці - "COVID-19, викликана ним економічна криза, та расова нерівність".

У п'ятницю речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що чере тиждень Байден виступить із промовою з приводу економіки.