Байден: ухвалення Палатою представників законопроєктів про допомогу Україні є «чітким повідомленням» про лідерство Америки

Байден: ухвалення Палатою представників законопроєктів про допомогу Україні є «чітким повідомленням» про лідерство Америки

Президент Джо Байден заявив, що ухвалення Палатою представників законопроєктів про допомогу іноземним державам надсилає всьому світу «чітке повідомлення» про лідерство Америки.

Частиною цього законодавства є пакет допомоги Україні на понад 60 мільярдів доларів, загальний пакет складає близько 95 мільярдів доларів на допомогу Тайваню, Ізраїлю та гуманітарну допомогу мешканцям сектора Газа.

«Сьогодні члени обох партій у Палаті представників проголосували за просування наших інтересів національної безпеки та чітке повідомлення про силу американського лідерства на світовій арені», – сказав Байден у заяві у суботу після голосування в Палаті представників.

Він наголосив, що законодавці проявили єдність, відстоюючи інтереси США у світі.

«У цей критичний переломний момент вони об’єдналися, щоб відповісти на заклик історії, ухваливши терміново необхідне законодавство про національну безпеку, за яке я боровся місяцями», – мовиться у заяві Байдена.

Президент США закликав Сенат швидко проголосувати цей законопроєкт і надіслати його "на мій стіл, щоб я міг підписати його як закон, і ми могли швидко відправити зброю та обладнання в Україну для задоволення її термінових потреб на полі бою".

Палата представників США у суботу ухвалила Закон про додаткові асигнування на безпеку України у 60,8 мільярда доларів.

311 конгресменів проголосували "за", 112 – "проти".

Один із законопроєктів, які були винесені на голосування у палаті представників, передбачає виділення майже 61 мільярда доларів на допомогу Україні та іншим країнам регіону у боротьбі з російською агресією.

Із загальної суми на 60,8 млрд доларів близько 23 мільярди доларів буде використано для поповнення американської зброї, запасів і об'єктів, а понад 11 мільярдів доларів підуть на фінансування поточних військових операцій США в регіоні.