Байден заявив про дані розвідки, що Росія знову втручається в американські вибори

Байден заявив про дані розвідки, що Росія знову втручається в американські вибори

Росія продовжує свої спроби втручатися у майбутні вибори, - про це заявив кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден, додавши, що проводить регулярні консультації з представниками американської розвідки.

«Ми знали і раніше, і я гарантую вам, що я знаю зараз, оскільки я знову отримую повідомлення. Росіяни все ще займаються намаганням поставити під сумнів наш виборчий процес. Факт», – сказав Байден пі дчас свого онлайн-виступу 17 липня.

Росіяни все ще займаються намаганням поставити під сумнів наш виборчий процес. Факт

Колишній віце-президент США попередив, що якщо Москва продовжить свої зусилля із втручання у вибори, для неї буде «реальна ціна, яку потрібно буде заплатити» в разі перемоги демократа на виборах.

Білий дім наразі не відреагував на прохання прокоментувати заяву Байдена.

У США традиційно висуванець від провідної опозиційної партії отримує повідомлення від розвідки ще під час передвиборчої кампанії, щоб кандидат мав повний обсяг інформації про стан в країні на випадок перемоги на виборах.

Раніше кілька розвідувальних агенцій США дійшли висновку, що Москва намагалась допомогти Трампу на виборах 2016 року. Росія заперечує ці звинувачення.

Трамп неодноразово називав «підступом» розслідування щодо того, чи мала його команда змову з Росією.

Вибори президента США мають відбутися 3 листопада. Переможець виборів має приступити до виконання обов’язків 20 січня 2021 року.