"Байрактари...І що ми зараз маємо?" - Павло Вернівский

"Байрактари...І що ми зараз маємо?" - Павло Вернівский

Знаєте, я завжди захищав українське виробництво. Навіть тоді коли це було не дуже модно і мені за це постійно прилітало.

От наприклад, коли після війни в Нагірному Карабасі, наш уряд вирішив купити турецькі Байрактари, то я був одним з небагатьох хто в той період виступав за розвиток власних безпілотників.

Особливо враховуючи, що в нас тоді вже були свої перспективні власні розробки, як той же Сокіл-300 чи Горлиця. Проблема була лише в тому, що тоді це нафіг нікому не було потрібне.

От в нас завжди так. Замість того, щоб інвестувати в створення чогось свого, віддавали перевагу іноземним готовим аналогам. Причому, люди які приймають такі рішення, як правило не думають, що ті ж самі турки довгий час інвестували в напрямок, поки не з’явився Байрактар.

І що ми зараз маємо? Незважаючи на початковий хайп довкола цих Байрактарів, вони зараз практично не застосовуються! Замість того на фронті та в тилу ворога літають наші літаки!

А тепер уявіть, що ці наші БПЛА могли з’явитись набагато раніше, якби в нас довгий час не ігнорували цей напрям!!!!


Тому, бляха муха, не розказуйте мені про значні фінансові та часові витрати на розробку БПЛА. Це я і без вас добре знаю, про що писав неодноразово!

Просто на відміну від більшості, які на фоні ефектних результатів нарешті звернули увагу на цей напрям, то я про цю проблему пишу вже багато років!!!!