Берні Сандерс назвав Путіна "бандитом-автократом" після повідомлень, що Росія хоче допомогти його виборчій кампанії

Берні Сандерс назвав Путіна "бандитом-автократом" після повідомлень, що Росія хоче допомогти його виборчій кампанії

Газета The Washington Post повідомила у п'ятницю, що офіційні особи США попередили сенатора-демократа Берні Сандерса, який бере участь у боротьбі за президентство, що Росія намагається допомогти його виборчій кампанії.

Про це були проінформовані також президент США Дональд Трамп і законодавці.

Газета поширила цю інформацію з посиланням на анонімні джерела. Невідомо, яку форму має російська допомога.

Сенатор Берні Сандерс поширив заяву, у якій, зокрема, говориться: «На відміну від Дональда Трампа, я не вважаю Володимира Путіна добрим другом. Він бандит-автократ, який намагається знищити демократію і придушити невдоволення в Росії. Поділяючи нас, росіяни намагаються підірвати американську демократію. На відміну від нинішнього президента, я твердо виступаю проти їх спроб, а також (спроб) будь-якої іншої іноземної держави втрутитися у наші вибори».

Водночас Сандерс заявив у Twitter, що республіканському та демократичному істеблішменту "не вдасться запинити" рух, який очолює Сандерс. Низка коментаторів побачили у цьому ознаки того, що Сандерс може вбачати у повідомленнях про допомогу Росії спробу дискредитувати його кампанію з боку конкурентів.

Агентство Reuters повідомило, що соціальна мережа Facebook не виявила спроб Росії допомогти кампанії Сандерса. Однак пізніше компанія Facebook відкликала раніше зроблену заяву і відмовилася коментувати цю тему.

"Хіба не зрозуміло, що Росія хоче сіяти хаос у США та налаштувати нас один проти одного? Звісно ж вони втручаються. Вони завжди втручались, навіть за СРСР. Тепер, маючи Інтернет та відкритіше суспільство, це стало легше", - твітує колишній прес-секретар Білого дому за президентства Буша-молодшого Арі Флейшер.