"Без вини винний" - Джон Сміт

"Без вини винний" - Джон Сміт

Ну що, зелена пропаганда оклімалась від нокдауна з (не)будівництвом оборонних споруд і нарешті знайшла, хто нагадив Бубочці в штани.

Це, як не дивно, знову Порошенко.

Саме Порошенко у нас Президент останні 5 років і замість потрібних нам оборонних ліній будував Стіну Яценюка.

Ви заплуталися в цій шизофренії?

Не хвилюйтеся, це стиль зеленого управління: вони не здатні нічого зробити, не можуть чітко відповісти за провали - лише постійно шизофренічно брешуть і переводять увагу на Зінку.

Але відповісти на дитячу пропаганду цих проходімцев легше простого.

Дійсно, якби Порошенко був президентом останні 5 років, то вже була б оборона в 3 лінії. Бо ми мали змогу перевірити цього чувака на практиці: в 2015-2016 році призначені ним місцеві ОДА миттєво звели в зоні АТО три лінії оборони.

А от Стіна Яценюка, яку зелені пропагандисти зараз вирішили переназвати на "Стіну Порошенка", це був потрібний на свій час проект. Росія 30 років протидіяла демаркації російсько-українського кордону, щоб він залишався прохідним двором, уряди приходили і уходили і цю проблему не вирішували.

А от Яценюк, замість "сойтісь по-сєрєдінє і встрєтітся на граніце с водочкой і салком", прийняв державницьке рішення і протиснув будувати проект з демаркації кордону. Той факт, що це було потрібне рішення, підтверджується хоча б тим, що самі ж зелені продовжили виділяти на нього гроші після 2019.

Ось так. Умалішонні і додіки на зарплаті роками дискредитовували в інтересах РФ "непотрібний проект", та за кулісами всі розуміли його актуальність.

І тому за 7 років на проект витратили 2,437 млрд гривень (90 млн дол). Майже половину з них при зелених урядах.  

Як повідомила ДПСУ в 2022:

 - "У процесі виконання проекту облаштовано 403 км протитранспортних ровів, збудовано 332 км рокадних доріг, 149 переходів доріг через яри, 99 км металевих парканів та 62 кілометри загородження зі спіралі "Єгоза"".

Як бачим проект і не планувався Великим Китайським муром. Це не оборонна лінія. Це сітка-рабиця, колючий дріт, відео-камери і рокадні дороги. Щоб прикордонники могли 1) швидко виявити порушника і 2) зреагувати, висунувшись на напрям.

Тому РФ всі ці роки і дискредитовувала проект, як це "дорого", "вкрали" і "непотрібно".

Та багато чи мало це - 90 млн доларів?

Ну в Естонії наприклад в 2018 році подивилися на Україну і теж вирішили будувати Стіну Яценюка. У них теж кордон з хворим сусідом, який складає 338,6 км, із яких 135,6 км проходить на суші. Проект у Естонії теж передбачав таку саму сітку-рабицю, як і в нас, колючий дріт, відео-спостереження, рови.

Виділили естонці 190 млн євро. Перші 23 км стіни побудували за 20 млн євро. Завершили в червні 2022 року.

От тільки наш проект 2 рази дешевший. 90 млн дол проти 190 млн дол.

А в перерахунку на кілометр наш проект взагалі дешевший в 4 рази. У Естонії 1 млн / км, у України 0,225 млн дол / км (400 км за 90 млн доларів)

І нарешті на початку 2022 по закінченню проекту "Стіна" Кабмін схвалив нову програму з облаштування всього державного кордону за зразком Стіни Яценюка - вартістю 36 млрд грн.

Так що, що б там не базікали про Стіну Яценюка, але самі зелені визнали, що це був потрібний на той час проект.

А на цей час потрібний інший проект. Всі у світі побачили, що орки кончені і можуть напасти в будь-яку мить і от латвійці тепер будують вздовж свого кордону окопи, бункери і зуби дракона. А от наші зуби дракона у Зеленського валяються вздовж дороги. А "Стіна Зеленського" існувала лише в відео-роліках про "потужний жовтень" і "змістовний листопад".

"Стіна" Яценюка ніколи не планувалася бути Великим Китайським муром. Це не були оборонні лінії. Дипломатія Порошенка загнала Путіна в логічну пастку Мінських угод і 5 років тримала на повідку.

І лише потім "поламали систему і почалася війна"(с). Зеленський кричав, що "Мінські угоди його не влаштовують", і Путін його на цьому підловив. 20 лютого 2022 року на Радбезі РФ Путін звинуватив Україну у відмові виконати Мінські угоди, які він не міг виконати сам, і їх відкинув. І вже через місяць у березні 2022 нав'язав Зеленському нові хароші угоди, які Зеленського тепер влаштовували - Стамбульську капітуляцію.

Через це нам тепер і потрібні оборонні лінії не в зоні АТО/ООС, а уже на Харківщині і Запоріжжі. Бо ось це і є наслідок "сойдьомся по-