"Безславний кінець" - Олена Кудренко

"Безславний кінець" - Олена Кудренко

Сьогодні вкотре їхала темними вулицями Харкова, де поступово згасали вогники закінчивших роботу магазинів, і місто поринало в ще більшу темряву.

Якщо вам морально допоможе така інформація, то тримайте:

Російська енергетика складається з різних видів. Якщо ми візьмемо теплову енергетику - то вона базова, вона дає десь 64-65% від всього обсягу російської електроенергії. І в цій енергетиці росіяни дуже сильно вкладались в супер сучасні парогазові турбіни.

Вони купували їх закордоном. Третина всієї електроенергії в Москві виробляється на парогазових турбінах. Вони також є в Казані, в Пітері, в Калінінградській області. Вони надсучасні та суперефективні.

Зараз їх зупиняють та переводять на старе обладнання. Тому що можливості ремонту закордонних турбін не існує, бо санкції. Але ж планові ремонти обов'язкові! Для енергетичних установок це - регламент, це повинно бути.

Фішка в тому, що ці сучасні турбіни працювати не будуть - але платити за потужності всі росіяни будуть. Невідомо, що там буде з об'ємами електроенергії, що вироблятиметься, але подорожчання буде точно.

Старе обладнання, яке повинно було бути списане, буде працювати далі та буде гнати дорогу та менш ефективну за методами вироблення електроенергію.

***

Чесно послухала російського економіста, Наталію Зубаревич. Ось їх власна ситуація. Ви уявляєте, що ми без світла якийсь час, а у них взагалі руйнується перспектива. Це гірше, ніж радянський союз, бо там люди не знали, без чого жили. А тут такий безславний кінець:

- без армії,

- без флоту (пишуть, що тепер він на 70% не дієвий),

- без опозиції,

- без, думаю, пенсійного фонду (бо хто його буде наповнювати?)

- без репутації,

- без збуту нафти й газу (може колись цей день настане, бо доскачуться),

- ну і без ефективної енергетичної системи.


Буде, як і колись за радянщину, жити одна "ма-а-асква".